Nagrade, ki so jih dijaki prejeli v začetku maja

evropa-v-soli-naslovna

Natečaj Evropa v šoli, nagrajenci z mentorico Meto Hostnik

V sredo, 8. 5. 2024, je potekala podelitev nagrad in priznanj za sodelovanje na natečaju Evropa v šoli, ki je letos potekalo pod naslovom Dobro se z dobrim vrača in ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenija.

Ob 8. uri smo se z vlakom odpeljali iz Ljubljane proti Celju. Po prihodu smo se zbrali pred Pokrajinskim muzejem Celje, kjer smo si ogledali slavni Celjski strop, nato pa še preostalo zgodovino Celja, vse od srednjega veka – celjskih grofov – ter do zgodnjega 19.stoletja. Po ogledu muzeja smo se udeležili Evropske vasi, kjer so bile postavljene stojnice s kulturami različnih držav Evropske unije in prireditve ob 20. obletnici članstva Slovenije v EU.

Zaključni del dogodka je bil namenjen slovesni podelitvi priznanj in nagrad udeležencem. Iz Srednje medijske in grafične šole Ljubljana so nagrado za prvo mesto pri spletnem natečaju osvojili: Nik Grčar, Mark Krek in Tisa Gaja Eržen pod vodstvom mentorice Mete Hostnik.
Na nacionalno raven pa so se s svojimi likovnimi izdelki uvrstile: Katarina Lapornik, Tina Štrubelj ter Tajda Kožuh pod vodstvom mentorice Urške Hrovat.

nagrajenec-zal-kos

Nagrajenec Zal Kos

Naslednji dan, 9. maja 2024, je potekala otvoritev razstave s podelitvijo nagrad in priznanj najboljšim na likovnem natečaju Prihodnost, ki jo sanjam, pod okriljem CZM Domžale. Naš dijak Zal Kos je za svoje likovno delo, ustvarjeno pod mentorstvom Mete Hostnik, prejel prvo nagrado v kategoriji dijakov, študentov in odraslih.

Nagrajenci z mentoricama Meto Hostnik in Urško Hrovat

V soboto, 11. 5. 2024, smo se z dijaki po nagrade in priznanja odpravili še v Radovljico na Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, kjer je Društvo pljučnih bolnikov in alergologov organizairalo zaključno prireditev natečaja Zdrav dih za navdih. Naši dijaki so se odlično odrezali, saj so pod mentorstvom Urške Hrovat in Mete Hostnik osvojili kar 3 zlate trstike, 2 srebrni trstiki in 11 bronastih trstik.

📝 Tisa Gaja Eržen, Meta Hostnik
📸 Metod Merhar, Mark Krek, Meta Hostnik

Skip to content