Uradni rezultati regijskega tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu 11

kinodvor-podelitev

Tekmovanje Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu 11

V Kino dvoru je potekala svečana razglasitev najboljših letošnjih filmov na temo šolskih literarnih besedil. Tekmovanje je letos potekalo v vseh kategorijah: od osnovnošolskih do srednješolskih. V kategoriji srednjih strokovnih šol je zmagal film LARE SMODIŠ z naslovom OBIČAJEN.

Produkcijsko ekipo so sestavljali: Lara Smodiš (režija, scenarij, montaža), Ažbe Drolc (kamera), Hana Šink (ton), Leia Trojanšek (osvetljava, kostumografija). Igralsko pa so sodelovali še dijaki Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Ledina, Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana, Srednje šole za gastronomijo in turizem Ljubljana ter seveda dijaki Srednje medijske in grafične šole Ljubljana.

Zmaga na državnem prvenstvu pomeni velik uspeh vseh sodelujočih in močna vzpodbuda za naprej.

Lara Smodiš je po podelitvi povedala:

»Pod mentorstvom mag. prof. Bošjana Miha Jambreka in prof. Petra Planinca sem z izdelavo kratkega igranega filma pričela že v mesecu oktobru. Končna zasnova filma, sinopsis in scenarij so bili realizirani konec decembra, samo snemanje pa se je odvilo konec januarja, ko je bila tudi oddaja tekmovalnih filmov. Rada bi se zahvalila zbrani produkcijski in igralski ekipi za zaupanje, potrpežljivost in smeh na snemanju ter mentorjema za izkazano zanimanje in podano znanje.«

📸 Luka Detiček, 4. C

Skip to content