Ekskurzija na Dunaj

dunaj-naslovna

Skupinska slika dijakov in profesorjev.

V petek, 12. 4. 2024, smo se dijaki 3. letnikov odpravili na dvodnevno ekskurzijo na Dunaj.
Ob 5.00 zjutraj smo se izpred šole z avtobusom odpravili proti avstrijski prestolnici. Med vožnjo smo imeli več postankov, na Dunaj pa smo prispeli okoli 10.00. Naš ogled smo začeli v palači Schönbrunn, kjer smo obiskali najstarejši živalski vrt v Evropi. Poleg tega smo si ogledali tudi notranjost palače. Po končanem ogledu smo z avtobusom nadaljevali pot do Donauturma, 264 metrov visokega razglednega stolpa, kjer smo se z dvigalom povzpeli na 150 metrov visoko ploščad, s katere smo lahko občudovali prekrasen razgled na celotno mesto. Imeli smo tudi priložnost spustiti se po toboganu.
Za tem smo se z avtobusom zapeljali do hotela, imenovanega MEININGER Hotel Vienna Sissi. Po namestitvah v sobe smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga lahko izkoristili za večerjo, ogled centra mesta in seveda počitek.
Naslednji dan smo ob 7.00 začeli z zajtrkom, ob 9.00 pa smo bili že na poti proti naši naslednji destinaciji, Naravoslovnemu muzeju, kjer smo si lahko ogledali drage kamne in okostja različnih izumrlih živali, celo dinozavrov. Videli smo tudi največjo svetovno zbirko lobanj. Za tem smo se sprehodili mimo Novega trga, nato pa prišli do naslednjega muzeja, imenovanega Kaisergruft, v katerem smo si ogledali cesarske grobnice. Po končanem ogledu smo se sprehodili do centra mesta Dunaj, kjer smo imeli do odhoda proti domu še nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za ogled mesta, kosilo in nakupovanje spominkov. Ob 16.00 smo z avtobusom pričeli našo pot proti Ljubljani, kamor smo prispeli okoli 21. ure.

📝 Maša Bergant
📸 Anja Molk

Skip to content