Ekskurzija v Trst

ogled-trsta

Ogled Trsta

V petek, 19. aprila 2024, smo se dijaki prvih letnikov odpravili na izlet v Trst.

Pred šolo smo se dobili že ob sedmih zjutraj in se nato polni energije odpeljali proti Trstu. Na poti smo imeli dva postanka, v Italijo pa smo prispeli okoli desetih. Naš ogled se je začel v Ogleju. Tam smo si ogledali prečudovito Baziliko Marijinega vnebovzetja in svetega Mohorja in Fortunata. Po ogledu smo imeli 30-minutni odmor, da smo si še sami lahko ogledali lepote tega kraja.

Nato sta nas avtobusa odpeljala do gradu Miramare, kjer smo si ogledali prekrasen vrt, poln cvetja pisanih barv. Ob mogočnem gradu smo imeli kratko predstavitev. Sledil je 30-minutni odmor za samostojno raziskovanje kraja in bližnje okolice.

Pot nas je odpeljala do Repna, kjer se nahaja Kraška hiša. Pred vstopom vanjo nam je vodička pripravila krajšo predstavitev muzeja, ki smo si ga nato samostojno ogledali.

Naslednja postaja je bil že težko pričakovani Trst. V Trstu smo se na začetku sprehodili po Trgu enotnosti Italije. Vodič nam je pokazal mestno hišo in predstavil podrobno zgodovino trga. Po predstavitvi pa smo ponovno imeli nekaj prostega časa, da se sprehodimo po tem čudovitem mestu.

Po prijetnem dnevu, polnem smeha in dobre volje, ki ga je popestrilo tudi prekrasno sončno vreme, smo se navdušeni in utrujeni odpravili proti Sloveniji.

📝 Neža Nosan
📸 Lovro Hočevar

Skip to content