MEPI vikend na šoli

mepi-spanje na šoli

MEPI vikend ali prenočitev na šoli!

MEPI-jevci vam predstavljamo enega izmed naših najljubših delov tega programa – MEPI vikend ali prenočitev na šoli! 

 

V petek, 27. januarja, smo dijaki bronaste in srebrne stopnje prespali na šoli, kjer smo načrtovali svoji odpravi, ter se izobraževali glede preživetja v naravi. Ker so priprave potekale na šoli, smo poleg delovnih aktivnosti imeli tudi veliko časa za zabavo in  kuhanje, ki je potekalo brezhibno, če ne štejemo mini požara, katerega smo pogumno in neusmiljeno pogasili z gasilnim aparatom. 

 

V šoli smo se zbrali ob treh popoldne. Najprej smo imeli predavanje o topografiji, orientaciji in o osnovnih pravilih preživetja v naravi ter uporabi pripomočkov, nato pa smo na zemljevidu začrtali našo prvo poskusno bronasto odpravo. Srebrnčki so ta del izpustili, zato pa so v sosednji učilnici izpolnjevali tabelo načrtovanja kvalifikacijske odprave po Krku.

 

V šoli se nam je nato pridružila profesorica matematike, Mateja Jakob, s katero smo se udarili v prvinskem boju za preživetje z “Nerf” pištolicami. Ko so na bojišču ostali le kupi izstreljenih penastih puščic, smo se odpravili kuhat na prosto. Žal smo ostali brez palačink, saj je izbruhnil požar iz prenosnega plinskega gorilnika. Ostali smo tudi brez gorilnika, ampak k sreči, se ob tem ni nihče opekel!

 

Po kuharski dogodivščini, ki bi navdušila tudi Gordona Ramseya, smo se vrnili v učilnico za matematiko, kjer smo celotno tablo porisali z zastavami in upodobitvami likov iz naših otroških risank: zmaji, kaktusi, kitarami ter drugimi umetninami.

 

Čeprav smo z načrtovanimi aktivnostmi končali ob uri, ko bi morali biti pridni fantje in dekleta že davno v posteljah, smo začeli gledati film. Zbrano smo spremljali dogajanje v napetem psihološkem trilerju Prekrokana noč, ki je bil hkrati naša zabava in ambicija. A zaradi groze, ki jo je doživel predvajalnik, nam filma ni bilo usojeno videti do konca. Tako nikoli ne bomo izvedeli, kako se je končala njihova noč, medtem ko se je naša šele začela. 

 

Ker še nihče ni bil utrujen, smo v sosednjo učilnico zvlekli blazine in se pogovarjali. Med tem smo po pomoti zaklenili učilnice in smo morali buditi profesorice. Ker je postalo jasno, da nam noči ne bo uspelo prekrokati, smo dovolili spanju, da nas vzame za približno šest ur, kar je več kot dovolj za razvijajoče se možgane. 

 

Zjutraj smo se odpravili na mini orientacijski pohod, ki nas je peljal od naše šole do Astronomskega observatorija na Golovcu ter nazaj. Družbo nam je delala tudi Megi, psička, ki je že stara znanka MEPI-jevcev in Golovca. Med potjo smo imeli tudi praznovanje rojstnega dne naše sošolke. Po povratku v šolo smo se vsi strinjali, da smo se imeli super in se že veselimo dogodivščin in aktivnosti, ki jih bomo imeli na naslednji odpravi. Vabimo vas, da tudi vi poskusite MEPI dogodivščine in ne bo vam žal! 

 

 

📝 Mark Antonij Novak, 1. b

Skip to content