Delavnica Sinhronizacija animiranih oglasnih sporočil

animacijska-delavnica

Delavnica Sinhronizacija animiaranih oglasnih sporočil z Gašperjem Povšetom

V mesecu novembru smo imeli dijaki 3. letnikov programa Medijski tehnik delavnico z naslovom Sinhronizacija animiranih oglasnih sporočil. Delavnico je vodil Gašper Povše, ki je tonski mojster s poudarkom na sinhronizaciji zvoka. Trenutno sodeluje s podjetjem AX Production, ki se primarno ukvarja s produkcijo televizijskih reklam. Med drugim je tudi glasbenik in glasbeni producent.

Med njegovim obiskom smo po skupinah med praktičnim delom ustvarjali animirano oglasno sporočilo za Valentinovo. V oglasnem sporočilu so nastopili trije liki za katere smo posneli glasove. Nato smo v profesionalnem programu Adobe Premiere uredili zvok, da se je ujemal z animacijo. Med teorijo nam je Gašper razložil katere vrste mikrofonov poznamo, kako delujejo ter za kateri namen se uporabljajo. Opisal nam je delo tonskega mojstra.

»Na delavnici sem se imela zelo dobro. Gospod Gašper nas je na zabaven in zanimiv način vodil skozi delavnico. Upam, da se bom tudi v prihodnje lahkoudeležila podobnih delavnic.« Ana Karolina Plemeniti, dijakinja.

📝 Sara Pestotnik, dijakinja
📸 Maja Žlak, dijakinja

Skip to content