Uvrstitev na mednarodni festival animiranega filma Enimation 2023

veliki-gru

Animirani film v tehniki animacije iz kolaža, z naslovom »Veliki Gru«

V okviru tretjega letnika pri predmetu medijsko oblikovanje smo dijaki v skupinah izdelovali krajšo animacijo v poljubni tehniki. Naša skupina, Kaja DelMedico, Gašper Kregar in Manca Mele, je pod vodstvom mentorice Mojce Guštin ustvarila kratek animirani film v tehniki animacije iz kolaža, z naslovom »Veliki Gru«.

Animacijo smo poslali na mednarodni festival otroškega in mladinskega animiranega filma Enimation in prišli v selekcijo desetih filmov v kategoriji od 15 do 19 let. Animacija se bo uradno predvajala danes, 10. 11. 2023, v Mariboru.

Na mednarodni poziv festivala se je letos prijavilo 221 filmov otrok in mladih iz 34 držav.
Selekcijska ekipa, sestavljena iz filmskovzgojnih mentoric in mladih, je izmed prispelih
prijav izbrala 89 kratkih filmov za tri starostne kategorije: MINI (do 10. leta), MIDI (od 11.
do 14. leta) in MAXI (do 18 leta) ter posebna tematska sklopa na temo človekovih pravic,
prilagojena za otroke in mlade.

Glavni del mednarodnega festivala Enimation se bo odvijal med 9. in 11. 11. 2023 na Vetrinjskem dvoru Maribor, kamor vas lepo vabimo, da se nam pridružite in se družite z avtorji.

Zgodba v animiranem filmu predstavlja golobčka po imenu Gru, ki želi postati čarovnik. Ostali golobi njegovih čarovniških trikov ne cenijo, a vseeno vztraja in sprejme drzno odločitev, da svojo magijo razkrije ljudem. Človeško občinstvo je nad njegovimi triki očarano in Gru nadaljuje s čarovniškimi sanjami. Njegova zgodba nas opominja, da lahko vsak, tudi majhen golobček, z vztrajnostjo in delom doseže neverjetne stvari.
Animirani film si lahko ogledate na naslednji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=tEpTni7LFtU 

📝 Gašper Kregar in Manca Mele
Mentorica: mag. Mojca Guštin

Skip to content