Spoznavni dan

spoznavni-dan-naslovna

Spoznavni dan 1. letnikov

Spoznavni dan namenjen prvim letnikom, se je odvijal v drugem tednu šolskega leta, in sicer v torek, 12. 9. 2023. Izpred šole smo se odpravili ob 8-ih zjutraj in se vozili dobro uro, da smo prispeli v Šmartno v Rožni dolini.
Spoznavni dan smo začeli zbrani po razredih, kjer so nam razredniki predstavili dan, ki nas čaka. Ko smo izvedeli vse potrebne informacije, smo začeli z igrami. Najprej smo se razdelili v skupine, kjer smo reševali kahoot o naši šoli. Ko smo končali z reševanjem kviza, pa smo dobili nalogo, ki je bila namenjena spoznavanju drug drugega. Na listu smo imeli zapisane besedne zveze (starejši/a od 30 let, je že bil/bila na Triglavu …), mi pa smo morali to osebo poiskati, da se nam je na list podpisala. Nadaljevali smo z različnimi igrami v skupinah, kjer smo bili iz različnih razredov, da smo se tudi tako spoznali. Na voljo smo imeli več vrst iger, morali smo se udeležiti vsaj treh.
Kmalu smo imeli čas za druženje in kosilo, nato pa še en sklop aktivnosti, kjer smo se pogovarjali o različnih temah. Vsak si je moral izbrati dve temi in se ju udeležiti. Za teme in igre smo dobili dan prej anketo, da smo izbrali, kaj nas najbolj zanima.
Pred odhodom domov nam je ostalo še malo časa za druženje. Potem smo odšli nazaj proti Ljubljani. Ko smo prišli do šole, se je naš spoznavni dan končal.

📝 Tija Hvala, 1. f

Skip to content