Mepi srebrna odprava

mepi-udelezenci

Srebrna odprava dijakov Srednje medijske in grafične šole Ljubljana

Odprava se je začela 1. oktobra in je trajala 3 dni. Potekala je na otoku Krku, na katerega smo se iz Slovenije pripeljali z avtobusom do Reke, tam pa prestopili na drug avtobus, ki nas je odpeljal v Baško.
Preden se je naša pustolovščina zares začela, smo do Krka potovali 10 ur, saj je prišlo do zamujanja avtobusov in različnih drugih zapletov. Vendar nas to ni ustavilo, ampak nas je še dodatno spodbudilo.

Prvi dan, kot že omenjeno, smo startali v Baški, nato pa prehodili vrhove Krka ter občudovali naravo in čudovit razgled. Po dobrih dvajsetih kilometrih hoje smo se zvečer utaborili in zakurili ogenj. Ob ognju smo se pogreli, naredili večerjo in se zabavali.

Naslednje jutro smo zgodaj vstali in se pripravili na drugo tretjino poti. Ta dan smo hodili po skalnati poti s prečudovitim razgledom na morje. Seveda pa smo se vmes še ustavili na plaži in se osvežili v morju. Nato nas je čakalo še nekaj kilometrov, ki smo jih z lahkoto prehodili. Ta večer smo taborili na plaži, kjer smo imeli lep pogled na že prehojeno pot.

Zadnji dan je bil najlažji, saj smo večinoma hodili po ravnem. Vmes smo se tudi ustavljali in občudovali razgled na celino.
A naša pustolovščina se še ni končala. Z javnim prevozom smo morali priti še nazaj v Ljubljano, zato smo se najprej s taksijem zapeljali v Malinsko, kjer smo ujeli avtobus za Reko, na Reki pa vlak za Ljubljano.

Pustolovščina je za nami in prav vsi se strinjamo, da je bil vsak pridobljen žulj vreden pustolovščine na Krku.

📝 Ana Mari Bonča
📸 Urh Cerkovnik, Tosja Novak

Skip to content