Medšolski talenti na SMGŠ

talenti-naslovna

Medšolski talenti na SMGŠ

31. 1. 2024 se je na naši šoli odvijal poseben dogodek – Medšolski talenti, ki je potekal v okviru DSL (Dijaške skupnosti Ljubljana) kot eden izmed projektov povezovanja dijakov različnih šol.
Skupnost dijakov Srednje medijske in grafične šole Ljubljana je z veseljem prevzela organizacijo dogodka, ki je vključevala pripravo promocijskega materiala, izbor nastopajočih, celotno tehnično izvedbo, fotokotiček ter manjšo pogostitev.
Prireditev sva povezovala Luka Detiček in Lara Smodiš, za žirantsko mizo pa so sedeli dijaki Biotehniškega izobraževalnega centra, Gimnazije Antona Aškerca ter SMGŠ, ki so s svojimi komentarji popestrili že tako zabavno popoldne. Izbrali smo natanko 10 točk, ki so prihajale tako iz naše kot tudi iz drugih šol v Ljubljani – nastopajoči dijaki so se nam predstavili pretežno s pevskimi nastopi, na odru pa smo pozdravili tudi komedijanta iz Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo ter plesalko iz SMGŠ. Žiranti so se enotno odločili, da zmagovalec talentov in prejemnik darilnega bona za športni center Woop postane Jaka Žen, dijak Gimnazije Ledina, ki je vse prisotne očaral s pesmijo The Long And Winding Road, hitom Beatlov z njihovega albuma Let It Be (1970).
Pred in po prireditvi so se lahko dijaki fotografirali v fotokotičku – nastale so tako skupinske kot tudi fotografije v kostumih, okrepčali pa so se lahko s palačinkami, roladami in malinovcem.
Organizatorji bi se radi zahvalili vodji Skupnosti dijakov SMGŠ, prof. Maji Osterman, za vso pomoč, ravnateljici, sodelujočim profesorjem za potrpežljivost ter naši tehnični ekipi iz 4. letnika, ki je prireditev s svojimi sposobnostmi na področju tona in luči dvignila na še višji nivo.

📝 Lara Smodiš, Skupnost dijakov SMGŠ
📸 Hana Ažman in Tilen Kermavner

Skip to content