Mednarodna izmenjava dijakov in osebja iz Olomouca

naslovna

Mednarodna izmenjava dijakov in osebja iz Olomouca, podelitev Europass certifikatov

Med 9. in 20. oktobrom 2023 nas je na šoli razveselil obisk dijakov in učiteljev iz Češke, natančneje iz Střední škola polygrafická Olomouc. Projekta mednarodne mobilnosti se je udeležilo pet učiteljev, ki so spremljali dijake in izvajali aktivnosti sledenja na delovnem mestu, osem dijakov programa grafično oblikovanje ter ravnateljica šole. V času, ki so ga preživeli z nami, so bili prisotni na različnih urah pouka strokovnih in splošnoizobraževalnih predmetov.

Pod mentorstvom profesorice Mojce Guštin so se v okviru ur pouka medijskega oblikovanja in animacije spoznali s postopkom izdelave animiranega filma v tehniki stop animacije. Udeležili so se tudi delavnice Sinhronizacija animiranih oglasnih sporočil, ki jo je vodil Gašper Povše.

Profesorja Žiga Čavić in Florjan Pezdevšek sta gostom predstavila različne tehnike tiska na tekstil. Pripravili so oblikovno predlogo za tisk in majice potiskali v tehniki sitotiska. Nato pa so se spoznali še s tiskom s preslikačem oz. DTF (ang. direct to film) in potiskali bombažne vrečke.

Profesorja Justina Gračner Botonjić in Boštjan Miha Jambrek sta jim predstavila pouk pri predmetih ISZ in SMO. V okviru ur so sodelovali pri snemanju TV-oddaje v studiu in si ogledali kultni film Iztrebljevalec (ang. Blade Runner, 1982).

Profesorici Maruša Zaletel in Veronika Trček sta za njih pripravili aktivnosti pri predmetih multimedijska produkcija in nove tehnologije. Sodelovali so pri ustvarjanju podkastov in načrtovanju uporabniške izkušnje za mobilno aplikacijo.

Udeležili so se tudi ur pouka TRE pri profesorici Lei Golob, kjer so v skupinah dijakom 4. letnikov pomagali pri snovanju celostne grafične podobe.

Profesor Uroš Klaus je dijake in učitelje gostil pri urah pouka angleškega jezika.

Aktivnosti so zaključili s postavitvijo fotografske razstave, ki je na ogled v 1. nadstropju šole. Fotografije so nastale v okviru ur pouka animacije in fotografije pod mentorstvom profesorja Mihe Goloba. V studiu so uporabljali studijske bliskavice in modelirnike svetlobe, končni izdelek pa vključuje tudi kreativno rabo daljših osvetlitvenih časov in svetlobnih virov.

📝 Miha Golob
📸 Val Vovko, več avtorjev

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja oz. avtorjev ter ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali CMEPIUS-a. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.
Dejavnost je bila financirana v okviru projekta Erasmus+, številka projekta 2023-1-CZ01-KA121-VET-000147923.


Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or CMEPIUS. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.
This activity was financed by the Erasmus + project, project number 2023-1-CZ01-KA121-VET-000147923.

eu
Skip to content