Dijaki prvega letnika smo se v petek, 10. 5. 2019, odpravili na strokovno ekskurzijo. Najprej smo se odpeljali do Jesenic in si vzeli čas za postanek.

Po prestopu meje smo pot nadaljevali do prve znamenitosti, razglednega stolpa Pyramidenkogel. Naš vodič nam je več o tem stolpu povedal že na avtobusu, po prihodu pa nam je razdelil karte in nato smo se na vrh stolpa povzpeli z dvigalom. Ko smo se nagledali prečudovitega razgleda, je sledil adrenalinski spust po drči.

Naš izlet smo nadaljevali do Vrbskega jezera. To jezero je največje na Avstrijskem Koroškem, dolgo je kar 22 kilometrov, široko pa do enega kilometra. Na jezeru je tudi polotok z dvema cerkvama, ki smo si ju tudi ogledali.

Naprej smo se odpeljali do mesta Celovec. Tam smo si ogledali: stari in novi trg, katedralo, gledališče, galerijo … Imeli smo tudi uro in pol prostega časa za kosilo.

Pot nas je zanesla še do naše zadnje destinacije in to je bilo Gosposvetsko polje. Sredi polja stoji Vojvodski prestol, na katerem je karantanski knez podeljeval fevde. Okoli četrte ure popoldne smo se odpravili proti Sloveniji.

Daša Pavlovič, Maša Florjančič, Zala Šere

Fotografija: Anica Pantar

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost