Cankarjevo tekmovanje

dosezki

Tudi letos so se naši dijaki udeležili tekmovanja za Cankarjevo priznanje. Šolsko tekmovanje se je odvijalo na šoli v torek, 28. 11. 2023, na njem pa je sodelovalo 21 dijakinj in 2 dijaka SMGŠ.

Že od septembra so vsak teden potekale priprave, in sicer za dijakinje 1. in 2. letnika pod mentorstvom prof. Amadeje Klemenčič, za dijake 3. in 4. letnika pa pod mentorstvom prof. Barbare Iskra Šarec. Letos so morali dijaki 1. in 2. letnika za pripravo na tekmovanje prebrati roman Ferija Lainščka z naslovom Petelinje jajce, dijaki 3. in 4. letnika pa roman Draga Jančarja, ki nosi naslov To noč sem jo videl.

Na šolskem tekmovanju je 1 dijak in 8 dijakinj osvojilo bronasto priznanje: Jerneja Klančar, Sara Lisjak Vasić, Meta Lukan, Viktor Primožič Gogala, Urša Pusar, Lara Smodiš, Ema Škorjanec, Kristina Špegar in Leia Trojanšek. 4 dijakinjam, ki so zbrale največ točk, Lari Smodiš, Meti Lukan, Jerneji Klančar in Urši Pusar, pa se je uspelo uvrstiti na regijsko tekmovanje, ki bo 16. 1. 2024 na Osnovni šoli Ig v Ljubljani.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcema!

📝 Barbara Iskra Šarec

Skip to content