Nore sanje so lahko začetek dobrih idej. Prav s temi mislimi se je na pot do svojih sanj s prijatelji podala Anja Maležič, ki je soavtorica knjige Kuhinja v dvoje. Na šolo je prišla z namenom, da nam predstavi pot do svojih sanj in nam pove, da so cilji, ki si jih zadamo,vendarle dosegljivi. 
Ideja se je porodila iz preprostega darila prijateljema – kuharske knjige – in se kasneje razvila v obsežen projekt. Sprva so iskali pomoč pri raznih založbah, ki pa so se kljub navdušenju in zanimanju, žal izkazale za neprimerne. Odločili so se za samozaložbo, pa čeprav o tem niso vedeli ničesar. Bili so motivirani in dovolili so si poskusiti. Pozanimali so se in poiskali vse potrebne informacije, kako začeti. Vsak je zagrabil ustrezno gradivo in prispeval k razvoju projekta. Knjigo so ustvarjali pet let, preden je uzrla luč sveta. Zgodilo se je junija 2015 in njena posebnost je, da je napisana v dvojini, kar je v bralcih zbudilo pozitiven vtis. 
Vabilo za nakup knjige so sprva prejeli le svojci in prijatelji, ki so avtorje prepričali za reinkarnacijo knjige. Kmalu za tem se je novica o uspešni kuharski knjigi širila in širila ter dosegla tudi pomembne medije, ki so jo kasneje oglaševali na televiziji, radiu in raznih revijah. Z dobičkom so tako tudi hitro pokrili vse stroške, ki so si jih nabrali za izdelavo. 
Knjiga je postala tako uspešna, da je nominirana za knjigo leta, kar je preseglo vsa njihova pričakovanja. Izid bomo izvedeli prav kmali, in sicer na letošnjem knjižnem sejmu.
Kot nam je svetovala Anja: “Počasi in z voljo se daleč pride.”
 
Ajda Berzin
Fotografija: Luka Jereb
 
[st_gallery gallery=”2399,2400,2401,2402,2403″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost