Z novim šolskim letom se je ponovno pričelo košarkarsko tekmovanje ljubljanskih srednjih šol. Z našo ekipo smo se vsak petek 7. in 8. uro pridno pripravljali na tekmovanje. Poleg pridobivanja tehničnega košarkarskega znanja smo usvajali tudi nekatere taktične postavitve na samem igrišču in s tem poudarjali dobre lastnosti naših posameznikov. Ekipo Srednje medijske in grafične šole Ljubljana letos zastopajo naslednji dijaki: Žan Verbič, Žiga Kokoravec, Aljaž Humar, Haris Totić, Matic Herceg, Matevž Gortnar, Aleks Smrekar, Tom Šraj, Klemen Kostrevc, Anže Peterka, Nejc Maček, Gregor Ilisič, Tim Mrkonja Stanišljevič, Žak Korlat, Jan Pevec Budja, Žiga Mlinar, Jaša Valenčič in Jernej Valentin Otoničar Kunšič.

V ponedeljek, 19. 10. 2015, ob 13.00 uri se je v dvorani Hale Tivoli začela prva letošnja tekma. Naši fantje so odigrali odlično tekmo in premagali Srednjo zdravstveno šolo Ljubljana z rezultatom 39:27. V drugi tekmi smo po hudem boju na igrišču morali priznati premoč Gimnazije Moste z rezultatom 33:24. Naše fante v mesecu novembru čakajo še tri tekme, za zdaj pa smo z izkupičkom lahko zelo zadovoljni.

Naj še omenim, da smo povsem spremenili svoj izgled v primerjavi z lanskim letom, ko smo nastopali v belih dresih. Novi dresi so črno-bele barve z logotipom naše šole na sprednji strani in bodo postali zaščitni znak naše košarkarske ekipe. Zanje se lahko zahvalimo ravnateljici Ani Šterbenc.

Edvard Vrenčur

Fotografija: Špela Peterlin

[st_gallery gallery=”2374,2375″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost