Valentinovo oz. praznik svetega Valentina je dan zaljubljencev, ki ga obeležujemo 14. februarja. No ja, vsaj tako ga poznamo mi. Zgodovina pa kaže, da je bil to sprva rimskokatoliški dan posta v čast svetemu Valentinu; današnji pomen je dobil ‘šele’ po visokem srednjem veku, ko se je razvijala zamisel o romantični ljubezni.

Tako pravi torija, ki je zagotovo preveč ‘zakomplicirana’. Bolj je važno, da vam zopet povemo, da smo ‘praznik’ izkazovanja ljubezni, tudi letos obeležili na naši šoli. Spet s srčki, ki jih je delila izbrana Valentinova pošta šole. Imeli so zelooo veliko dela, kajti napisanih in razdeljenih je bilo prek 650 srčkastih pisem.

Potek Valentinovih poštarjev vse od začetka, do osrečitve dijakov SMGŠ je spremljala šolska novinarska ekipa. Poglejte si, kaj so povedali veseli Valentinčki.

Dolores Kirhmajer

[st_video video=”https://youtu.be/Qyymd-b_Vjw” ratio=”16:9″ width=”” height=””]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost