V tednu od 22. do 29. maja 2016 bo naša šola gostovala na partnerski šoli Zespół Placówek Oświatowych Gimnazjum nr 1 w Piekoszowie iz Piekoszow-a na Poljskem, v projektu šolskih partnerstev Erasmus +  »Together We Stand, United We Learn«.

Naši dijaki bodo raziskali vire in pripravili program, s katerim bodo na srečanju predstavili svoje referate in prispevke v obliki PPT predstavitev, video filma, fotografski ali kakšni drugi obliki. Na srečanju se bodo udeležili skupnih delavnic z vrstniki iz drugih partnerskih šol iz Italije, Češke, Poljske, Portugalske in Turčije. Obiskali bomo nekatere kulturno-zgodovinske znamenitosti v Poljskoj, in se udeležili organiziranih prireditev in družabnih dogodkov po programu, ki ga pripravlja poljski partner.

Dijaki bodo nastanjeni v hostlu oz. hotelu v organizaciji gostiteljev. Srednja medijska in grafična šola Ljubljana bo zagotovila večji del sredstev za zavarovanje, spremstvo, prevoz  (letalo/avtobus/vlak), lokalni prevoz, bivanje, prehrano in vstopnine za oglede po programu.

Obveznosti udeležencev so, da dosledno sodelujejo na pripravah in v določenem roku opravijo naloge po navodilih mentorjev oz. koordinatorja programa in sodelujejo v dejavnostih, ki so povezani s projektom pred, med in po vrnitvi iz Poljske do konca projekta.

Za uspešen nastop in sodelovanje pri predvideni mobilnosti je potrebno po predhodnih konzultacijah z mentorji pripraviti in predložiti:

  • torek, 29. 3. 2016: izpolnjene in podpisane izjave o sodelovanju v projektu,
  • torek, 5. april: narejen izbor udeležencev,
  • april, maj: (izdelane predstavitve, pripravljen in preveden tekst v angleškem jeziku in predviden scenarij nastopa skupine, vadimo govorni nastop (brez branja) in opravimo še zadnje priprave za potovanje (nakup vozovnic, pregled dokumentov, organizacija bivanja, zavarovanja ipd.)

V kolikor želite sodelovati, Vas vljudno prosim, da izpolnite priloženi obrazec. Za vse informacije sem na voljo po elektronski pošti na vladimir.janez@smgs.si, po telefonu 041 / 82 55 44 ali osebno na šoli.  Posredoval Vam bom vse relevantne informacije in odgovoril na Vaša vprašanj.

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost