6. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma, Festival Mali slon (ang. Little Elephant Festival) je poteka, od 11. do 16. oktobra 2016 v Mariboru. V predizbor Festivala Mali slon 2016 je prispelo 250 filmov iz 30 držav, v tekmovalni program festivala se je uvrstilo 106 filmov, od tega 4 animirani filmi naših dijakov. Konkurenca je bila izjemna zato vsem, ki so prišli v tekmovalni del iskreno čestitamo. Izbrani filmi so se predvajali tekom festivala, kar dva animirana filma naših dijakov (Kemija je nevarna stvar ter Sovica Evelina) pa sta se predvajala na otvoritvenem večeru festival katerega smo si z dijaki skupaj ogledali. Rene Puhar, producent festivala Mali slon in tudi voditelj otvoritvenega dogodka je ob otvoritvi na oder povabil avtorice ter mentorico animiranega filma Kemija je nerodna stvar ter jim iskreno čestital ter zastavil vprašanja o sami izdelavi animiranega filma. Avtorice so bile impresionirane, saj si niso predstavljale, da so resnično naredile dobro animacijo.

Bivša dijakinja Maja Jenko, ki je zastopala svojo risano animacijo Moj Valentin je bila na festivalu od samega začetka do konca.

Njena izjava:

“S festivalom v Mariboru sem bila zelo zadovoljna. Poleg ogledov najrazličnejših igranih ali animiranih filmov je tudi odličen način za spoznavanje ljudi z vsega sveta, ki se zanimajo za filmsko kulturo. Imeli smo tudi organizirane animacijske delavnice, od katerih sem se udeležila delavnice animiranja v kolaž tehniki pri slovenskem animatorju Timonu Lederju. Dobila sem tudi dobre odzive in predloge za svoje delo naprej. Na festivalu sem zelo uživala in ga pripročam komorkoli, ki se zanima za filme in bi rad v tem napredoval.”

V tekmovalni program MAXI I, MAX II, ter MAX III (filmi od 15. do 19. leta starosti) so se uvrstile naslednje animacije:

 

MAXI I
Naslov: Kemija je nevarna stvar / Chemistry is dangerous
Avtorji: Urška Gnidovec, Anja Eržen, Nina Hribernik, Miša Kokalj
Mentorica: Mojca Guštin

[st_video video=”https://youtu.be/hnABUbBH1vM” ratio=”16:9″ width=”” height=””]

 

Naslov: Sovica Evelina / Owl Evelina
Avtorji: Laura Novak, Zala Zalar, Blanka Suhadolnik, Aleks Smrekar
Mentorica: Mojca Guštin

[st_video video=”https://youtu.be/8D1jFbnBAW4″ ratio=”16:9″ width=”” height=””]

 

MAXI II
Naslov: Legenda snowboarda / Snowboarding Legend
Avtorji: Jaka Žurga, Janez Škulj, Diana Padovac
Mentorica: Mojca Guštin

[st_video video=”https://youtu.be/kS9pc8aAZ7w” ratio=”16:9″ width=”” height=””]

 

MAXI III
Naslov: Moj Valentin / Be my Valentine
Avtorica: Maja Jenko
Mentorica: Mojca Guštin

[st_video video=”https://youtu.be/wGUFNss0iU4″ ratio=”16:9″ width=”” height=””]

 

Za več informacij o Festivalu Mali Slon obiščite FB stran Festivala Mali Slon.

Vsem avtorjem iskreno čestitamo in upamo, da bodo svoj talent razvijali še naprej ter bili uspešni.

Mojca Guštin

Fotografija: Mojca Guštin

[st_gallery gallery=”3204,3202,3199,3198,3200,3201″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost