V ponedeljek, 15. aprila 2019, smo se dijaki skupaj s profesoricama Urško Hrovat in Špelo Udovič odpravili na otvoritev Festivala sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije v Cankarjevem domu. Tam se s svojimi gledališkimi in plesnimi predstavami, likovnimi, fotografskimi in video deli predstavljajo dijaki iz vse Slovenije. Letos je festival dosegel rekordno število prijav, čez 300!

Sprejeli so nas z nekaj uvodnimi besedami, nato pa še pogostili s prigrizki. Pogledali smo si več kot 50 razstavljenih del. Med njimi so bila razstavljena tudi likovna dela dijakov naše šole, ki so nastala pod mentorstvom profesoric Urške Hrovat in Špele Udovič. Med razstavljalci iz naše šole so naslednji dijaki: Pia Zorič, 3. E, s kar dvema likovnima deloma, Sara Logar, 3. E, Urša Bizjak, 3. E, Nejc Dragar, 2. F, Luka Petrovčič, 2. G, Anže Orehek, 3. C, Leonora Panoska, 1. B, in Klemen Olenik, 2. C.
Našim nadarjenim dijakom čestitamo.

Sara Jagodic

Fotografija: Melani Jagodic, Dolores Jagodic, Rok Javornik

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost