V torek, 27. novembra smo se v Lutkovnem gledališču Maribor, ob 18. uri udeležili otvoritve 8. mednarodnega festivala otroškega in mladinskega filma – ENIMATION 2018.

Na otvoritvenem večeru smo videli izbor filmov iz vseh treh kategorij: MINI filmarjev, starih do 10 let, MIDI, od 11 do 14 let, in MAXI, od 15 do 19 let; ter različnih zvrsti: igrane, dokumentarne in animirane. Filmski večer je popestrila tudi plesna predstava ME, MY SELFIE AND I, v izvedbi Tovarishie Junior S Centra plesa Maribor.

Štirje animirani filmi naših dijakov so se uvrstil v tekmovalni program MAXI. Filmi se bodo predvajali v času festival med 27. 11. – 1. 12. 2018.

Naslov Avtor Mentor Organizacija Minutaža
Pobeg Luka Štuhec Mojca Guštin Srednja medijska in grafična šola Ljubljana 2’32”
Obred Nika Podbevšek Mojca Guštin Srednja medijska in grafična šola Ljubljana 1’28”
Svoboda Delavnica animiranega filma 2017 Leon Vidmar, Jaka Kramberger Srednja medijska in grafična šola Ljubljana / ZVVIKS 2’00”
Selfi Delavnica animiranega filma 2018 Špela Čadež Srednja medijska in grafična šola Ljubljana / ZVVIKS 5’06”

Vsem dijakom, ki so se uvrstili v tekmovalni izbor ČESTITAMO!

Izjave dijakov:

“Videti svojo animacijo na velikem platnu je res nekaj posebnega in daje prav poseben čar, vsi skupaj pa smo zelo ponosni, da nam je to uspelo. Poleg naše animacije Selfi smo videli tudi druge slovenske in tuje animacije ter filme. Po predstavitvi so nam pripravili še pogostitev, ob kateri smo imeli možnost poklepetati tudi z ostalimi ustvarjalci tega dogodka.”
Žan Marcel Stermecki

“Predstavitev mi je bila zelo všeč, prav tako pa tudi pogostitev, ki so nam jo pripravili.”
Tjaša Pajsar

Vsi, ki uživate v gledanju igranih, dokumentarnih in animiranih filmov vljudno vabljeni. Več o dogodku si lahko preberete na: https://www.enimation.si/

Mojca Guštin

Fotografija: Marija Malovrh in Sara Teršar

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost