Pred kratkim smo končali večmesečni projekt Gazela 2016, že so se nam odprla vrata v nov dolgotrajen projekt. Dijaki 4. Letnika, smeri televizija, bomo namreč vse od novembra do vključno aprila sodelovali pri nastajanju oddaje Gymnasium.eu. Ste že kdaj slisali zanjo?

Gre za oddajo, v kateri bodo tekmovale srednje šole iz cele Slovenije, in sicer v debatah na posebej določeno temo tedna, v okviru evropskega parlamenta.

Naša vloga bo snemanje zakulisja pred in po oddaji, montaža kratkega kolaža izsekov iz posamezne oddaje, ki bo potekala vsako sredo med 20.00 in 21.00 uro od vključno 30. novembra naprej.

Televizijsko ekipo bomo pod mentorstvom profesorjev Justine Gračner Botonjic in Mihe Goloba sestavljali: Aleks Smrekar, Andraž Domnik in Danijel Vrtovec za kamerami, ter Diana Padovac in Dolores Kirhmajer v montaži.

V sredo 16. 11. 2016 je potekala uvodna oddaja, kjer so voditelji Aleš Ogrin, Nadia Petauer in Špela Šebenik predstavili pravila oddaje, kako bo potekalo izločanje, izvedel se je tudi žreb parov, na koncu pa so me, za presenečenje gostili še kot gostjo v etru.

[st_iconbox title=”Gymnasium.eu” text_align=”left” icon=”iconentypo-video” icon_size=”large” effect=”no-effect” icon_position=”top” color_type=”default” color=””] [/st_iconbox]

Sredin večer je minil izjemno hitro ter zanimivo, iz prve roke smo spremljali potek celotne oddaje in tako bo tudi v nadaljevanju vse do aprila. Z Diano sva v četrtek posnetke zmontirali v kratek kolaž, kot jih bova v bodoče vse do pomladnega zaključka oddaje.

Komaj čakamo naslednjo oddajo!

Dolores Kirhmajer

Fotografija: Miha Golob

[st_gallery gallery=”3273,3274,3275,3276,3277,3278,3279,3280,3281″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost