Televizijska ekipa, v sestavi Andraž Domnik, Danijel Vrtovec in Dolores Kirhmajer, se je v šolske klopi novega šolskega leta vrnila že ob koncu avgusta. Potekalo je namreč sodelovanje s časopisno hišo Dnevnik, ki že 16 let zaporedoma izvaja projekt Slovenska Gazela, kjer se izbira najboljše slovensko hitrorastoče podjetje.
Pri tem projektu, so pod mentorstvom profesorice Justine Gračner Botonjić ter ob pomoči profesorja Mihe Goloba, sodelovali kot produkcija za 18 videov, v katerih so se predstavljala posamezna sodelujoča podjetja letošnje izvedbe projekta.

Andraž in Danijel sta v zadnjem tednu avgusta in prvem tednu septembra obiskala 18 različnih podjetij po celotni Sloveniji, od primorske do prekmurja, od dolenjske do gorenjske. V vsakem podjetju sta posnela izjavo direktorja, spoznala delavce ter s kamero ujela vse, kar v posameznih podjetjih delajo.

Medtem, ko sta Andraž in Danijel obiskovala podjetja se je na naši šoli dogajalo še marsikaj. Profesorica Justina je z novinarjem Dnevnika, Vitom Auguštinom snemala voiceover, zvok, ki smo ga podložili pod posnetke; v studiu, na Chromakeyu, pa posnela sponzorje projekta Gazela 2016, izjave direktorjev, ter glavnih v podjetjih kot so npr. Gorenjska Banka, Telekom, Butan Plin …

Ko sta se fanta, vrnila s terena, sta posnetke direktno predala montažerki Dolores, katero je čakalo zelo veliko dela. Sprva je izdelala videz pasic, napisov, ki so se prikazovali v vseh videih, nato pa je začela obdelovati videe. Pregled materiala, sestava v logično zaporedje posnetkov, obdelava zvoka, končen izgled posameznega videa so vzeli kar nekaj časa. Po izračunih ji je za vse videe vzelo časa okrog 100 ur (100 ur dela v šoli, po pouku). Vsak dan po šoli se je namestila v šolski režiji ter v šoli ostala vse dokler ni šole zapustila zadnja čistilka. Požrtvovalno delo, kajne?

Vsak četrtek od 8. septembra je morala imeti Dolores zaključene 3 videe, v dolžini dveh minut, kajti projekt je potekal tako, da so sprva potekali regijski izbori Gazel 2016 po šestih različnih šolskih centrih po Sloveniji, 19. oktobra pa je potekal zaključni izbor v Cankarjevem domu, ker so med zmagovalci regijskih gazel izbirali zlato gazelo 2016. In z videi se delo naših dijakov ni zaključilo. Televizijska ekipa je bila prisotna na regijskih gazelah, kjer so snemali celoten dogodek, na koncu pa se posneli izjavo zmagovalca. Na finalnem dogodku, v Cankarjevem domu pa sta moči skupaj združili televizijska in filmska ekipa, kajti dogodek smo na platno v dvorani prenašali v živo.

Projekt Gazela 2016 je za nas po dveh mesecih intenzivnega dela zaključen. Kot zmagovalec je bilo zbrano podjetje Nice Label Euro Plus d.o.o., za kar mu bržkone čestitamo. Čestitamo pa ne glede na vse tudi sami sebi, kajti to je bil zares projekt, ki nas je preizkusil glede vzdržljivosti, zanimanja in prav vsi smo si enotni: v življenju želimo početi prav to!

Dolores Kirhmajer

[st_custom_image image=”3207″ size=”full” position=”center” link_type=”lightbox” link=”” link_target=”_self” caption=”” custom_class=””]

Fotografija: Jana Petkovšek Štakul, Miha Golob

[st_gallery gallery=”3209,3210,3211,3212,3213,3214,3215,3216,3217,3218,3219,3220,3221,3222,3223,3224,3225,3226,3227,3231,3232,3233,3234″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Fotografija: Kristjan Kaluža in Maša Balon

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost