V torek, 7. 6. 2016 je od 18. Ure naprej v Kinu Bežigrad potekala premiera filma Partija. Scenarij za film je napisala dijakinja Srednje medijske in grafične šole Ljubljana, Dolores Kirhmajer, režiral pa ga je naš bivši dijak, Jovan Batas.

Film je bil predpremierno že prikazan na Šolskem Festivalu medijskih umetnosti, kjer so ga videli tako profesorji šole, kot povabljeni na dogodku; premiera za prijatelje, znance, sodelavce in ustvarjalce ekipe pa je bila dodatno, prav zato, da so se udeleženci lahko posvetili samo enemu projektu. Dogodka se je udeležilo med 100 in 120 ljudi. Po predvajanem filmu, je bila množica nad izdelkom zelo navdušena. Predvajanju je sledila še pogostitev za udeležence, s strani podpornika Subway Slovenija.

»Navdušen sem bil nad odzivi obiskovalcev. Narediti film, ki bi ga ljudje dobro sprejeli, je velik izziv. A nam je uspelo. Zato je bilo veselje po premieri še toliko večje.« je po premieri dejal Jovan, Dolores pa ga je dopolnila: »O scenariju so se vsi spraševali. Od kje navdih, kako sem lahko napisala scenarij na tako težko temo … Idejo je dal oče od Jovana, in ker smo si želeli posneti film, ki ni romantična komedija, temveč težji izziv, težji žanr, je bila ta ideja podlaga za celoten scenarij, celotno zgodbo.«

Pa še malce o filmu. Film Partija je zgodba o očetu, ki ga življenje po težki poti pripelje do njegovega največjega spoznanja. Oče, sicer bivši vojak pri svojih 50-ih, poizkuša svoje interese prenesti na sina in ga pripraviti za vpoklic v vojsko. Po sinovi nezgodi pa se oče nikakor ne more sprijazniti z dejstvom, da sin, ne bo šel nikoli po njegovih stopinjah. Zato se začne zapisati vase. Njegov um mu megli še dejstvo, da sta sosedova sinova močna in zdrava in sta zato lahko postala vojaka. Kakšen pa je razplet? Priporočamo ogled filma ob naslednji priložnosti.

Dolores Kirhmajer

Fotografija: Simon Pelko

[st_gallery gallery=”2997,2998,2999,3000,3001″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost