V ponedeljek, 26. 1. 2015, se je zasedba literarno-dramskega krožka pod mentorstvom profesorice Barbare Iskra Šarec odpravila na gostovanji s predstavo z naslovom Vila Malina v Domžale.

V ponedeljek zjutraj se je ekipa zbrala na železniški postaji, in sicer na vsem znanem mestu “pod uro”, od koder se je z avtobusom odpravila v Domžale. Na cilju nas je pričakala profesorica Iskra Šarec, nam zaželela dobro jutro in nas napotila v Vrtec Dominik Savio v Domžalah. Ob prihodu smo bili vsi navdušeni nad majhnimi stvarmi, ki so nas spomnile na čase, ko smo tudi sami hodili v vrtec. Po pozdravu direktorice smo eno izmed igralnic začeli spreminjati v gledališče. Medtem ko so scenografi s pomočjo profesorice Urše Hrovat pridno pripravljali sceno, so se igralci oblačili in ličili. Ob 10. uri je bilo vse pripravljeno. Otroci so sedeli in nestrpno pričakovali Vilo Malino, ki je na sceno stopila ob pravem času. Prva predstava je minila tako, kot smo si želeli.

Ko smo po uspešni predstavi pospravili sceno in igralnico vrnili otrokom, nas je profesorica Hrovat pogostila ter nagradila za uspešno izveden prvi del dneva. V vrtcu pa so se nam za gostovanje zahvalili s kosilom. Ob 17. uri nas je čakala še ena predstava v Knjižnici Domžale. Pred samo izvedbo smo imeli nekaj prostega časa, ki pa je zelo hitro minil. Sledila je ponovna postavitev scene, generalka, malica in sklepno dejanje – predstava. Ob 17. uri so se vrata dvorane odprla, sedeži so se hitro napolnili, Vila Malina pa je še zadnjič ponovila besedilo ter se odpravila na oder. Predstava je potekala tako, kot se spodobi, ob bučnem aplavzu publike pa se je vsakemu od nas odvalil kamen od srca. Seveda zaradi tega, ker smo s tem dobili potrdilo, da smo tudi drugo ponovitev izpeljali odlično. V prestolnico smo se vrnili okoli 19. ure.

Barbara Brkovič

Fotografije: Maša Balon

[st_gallery gallery=”1157,1156,1155,1158″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost