Med 20. in 22. marcem je v Pionirskem domu potekal 13. mednarodni filmski festival otroškega in mladinskega filma ZOOM13. Na festival je prispelo več kot 500 prijav iz 69 držav. Film SELFI je prejej posebno omembo žirije za mladinski film. Film so izdelali dijaki/inje na enotedenski delavnici animiranega filma pod mentorstvom Špele Čadež.

Podelitev nagrad je potekala v festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani. Žirijo, ki je ocenjevala filme, so sestavljali Pia Zemljič, Darko Štante ter Špela Čadež, ki nam je prejšnje leto pomagala ustvariti naš film. Filme so ocenjevali po kategorijah otroških filmov slovenske in mednarodne sekcije ter mladinskih filmov slovenske in mednarodne sekcije. Ob prihodu v festivalno dvorano so bile tam lepo pripravljene mize z nekaj malo prigrizkov, ki smo jih le v nekaj minutah vse pojedli, saj smo nestrpno čakali, da izvemo, če je naš film prejel katero od nagrad. Čakali smo do samega konca podelitve, ko pa smo za naš film končno prejeli nagrado za posebno omembo žirije v kategoriji mladinskega filma na slovenski sekciji. Vsak od nas je prejel diplomo, zatem pa smo se še na kratko pogovorili s Špelo Čadež, ki je bila izredno navdušena in ponosna na nas. Po koncu festivala pa smo se z nasmeški na ustih veselo odpravili domov.

Avtorji: Iida Hanninen, Iida Hanninen, Tjaša Pajsar, Lea Buonassisi, Liliya Holovatyuk, Eva Lavrič, Urška Lupša, Nika Karner, Julija Mekuć, Jernej Žakelj, Marija Malovrh, Sara Teršar, Žan Marcel Stermecki, Jan Martinčič, Tana Rošić, Alja Ločičnik, Nika Podbevšek in Žan Žak Martinjak.

Več na https://www.facebook.com/PionirskiDom/

Jernej Žakelj

Fotografija: Igor Sukur

 

 

 

 

 

 

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost