Natečaj je namenjen mladim umetnikom od 4. do 18. leta starosti. Organizatorji so prejeli 3230 del s celega sveta. Za portret (risba s svinčnikom) mi je bila podeljena individualna pohvala.

Letošnji mednarodni likovni natečaj je doživel dvajsetletni jubilej. Ob tej obletnici je treba poudariti pomembnost vseh likovnih del, ki tvorijo zbirko preteklih let.  Ta zbirka omogoča  mnogim strokovnjakom psihologije raziskovanje otroške risbe, prav tako pa ponuja vpogled v sodobno razumevanje umetnosti.

Na letošnjem natečaju so sodelovali otroci od 4. do 18. leta starosti. Dela so ustvarjali v  sledečih tehnikah:

  • slikarskih: akvarel, gvaš, tempera, pastel, kolaž in kombinirane tehnike na papirju;
  • risarskih: svinčnik, oglje, tuš;
  • grafičnih: suha igla, linorez.

Na naslov Otroškega kulturnega centra Beograd je prispelo 3230 del. Z ocenjevanjem prispelih izdelkov so imeli člani žirije zelo zahtevno vendar lepo delo.

Ocenjevali so:

  • način uporabe določene likovne tehnike,
  • izvirnost,
  • kompozicijo.

Pod mentorstvom likovne pedagoginje Urške Hrovat sem prejel pohvalo za svoj portret (risba s svinčnikom). Moja risba je objavljena tudi v biltenu nagrajenih in pohvaljenih del likovnega natečaja Radost Evrope.

Končni cilj natečaja je vsakoletno srečanje, razstava in promoviranje ustvarjalnosti.

Naslednje leto bo naslov natečaja  Srečanja otrok Evrope.

Rok Javornik

Fotografija: Lana Jovanovič

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost