V ponedeljek, 24. 6. 2019, je za dijake in profesorje po napornem letu napočil dolgo pričakovani dan, dan, ko so dijaki prejeli spričevala ter se za dva meseca poslovili od sošolcev in profesorjev.

Seveda pa smo šolsko leto zaključili s proslavo v počastitev dneva državnosti, ki sta jo povezovala dijaka Patricija Tič in Emir Altar Altintas. Uvodni himni, ki jo je na saksofonu zaigrala dijakinja Hana Muck, sta sledili zgodovinska obrazložitev našega praznika in recitacija pesmi Zadovoljni Kranjc, s katero nas je dijak Rok Učakar Grašič spomnil, da letos slavimo 200. obletnico smrti velike slovenskega razsvetljenca Valentina Vodnika. Nato sta nas dijaka Tarej Šelj Ogrinec in Anton Čuden razveselila z odlično vokalno-inštrumentalno izvedbo skladbe Nella fantasia najboljšega italijanskega filmskega skladatelja Ennia Morriconeja. Po tej glasbeni točki je gospa ravnateljica Ana Šterbenc odličnim dijakom podelila spričevala, razredniki pa so jih nagradili z vabilom na septembrsko predavanje slovenskega oglaševalskega guruja Aljoša Bagole.

Čisto za konec sta dijakinji Petja Škrubej in Ula Ložar izvrstno interpretirali pesem pokojne vrhunske vokalistke Whitney Houston z naslovom I wanna dance with somebody.

Poleg omenjenih dijakov smo pri izvedbi proslave sodelovale še profesorica Mirjam Jelnikar, knjižničarka Darinka Kepec in profesorica Barbara Iskra Šarec.

Barbara Iskra Šarec

Fotografija: Miha Golob

 

 

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost