Otroke zaposlenih obiskala dedek Mraz in škrat Kuzma

Z dramskim krožkom smo po treh mesecih vaj in več kot štiridesetih urah priprav ustvarili prirejeno različico pravljice Svetlane Makarovič z naslovom Škrat Kuzma dobi nagrado. Pri vsem tem je sodelovalo štirinajst dijakov, sedem iz 1. g in sedem iz 4. letnikov, ki smo vestno hodili na vaje pod vodstvom mentorice dramskega krožka, profesorice Barbare Iskra Šarec, za sceno in večino kostumov pa je poskrbela profesorica Urška Hrovat. V sredo, 21. 12. 2016, smo skupaj z Dedkom Mrazom obdarili otroke naših profesorjev in profesoric, v četrtek, 22. 12. 2016, pa smo razveselili še otroke učiteljev in učiteljic na sosednji Osnovni šoli Vide Pregarc.

Zgodba govori o škratu Kuzmi, ki je gozdnim živalim z velikim veseljem zagodel kakšno krepko škratovščino, pri čemer se je s tem še prav rad hvalil in bil za to na škratjem zborovanju celo nagrajen s čarobno jagodo, ki je nikoli ne zmanjka. Igra na koncu vendarle pokaže, da pravica zmeraj zmaga in jagoda vselej pristane v pravih rokah.

Prepričani smo, da so v predstavi uživali vsi, tako mlajši kot starejši. Naša ekipa dramskega krožka pa komaj čaka januar, ko nas na sosednji osnovni šoli in v bližnjih vrtcih čaka še nekaj ponovitev naše uspešnice.

Patricija Tič in Rok Grašič

Fotografija: Miha Golob