V petek, 18. oktobra, smo dijaki 4. E-razreda obiskali edino slovensko nacionalno televizijo, Radiotelevizijo Slovenija. Notranjost te že navzven interesantne stavbe nam je dodobra razkazal g. Jože Škrjanc. Sprva nam je bila predstavljena zgodovina radia in televizije na Slovenskem, neučakani od vznemirjanja pa smo po historični opredelitvi največje slovenske medijske hiše hitro skočili še v prostore Vala 202.

Ker pa smo vendarle televizijski razred, nam niti ta, za večino mamljivejši del, ni ušel; dovolili so nam namreč pokukati v studio 3, kjer vsakodnevno nastaja osrednja informativna oddaja, in največji televizijski projekt pri nas, tako imenovani studio 1, ki je trenutno zaznamovan s kvizom Vem!, uporabljajo pa ga tudi za druge večje oddaje, kot je na primer EMA.

Ob koncu nam je preostalo le še slovo od televizijsko-radijske branže, kamor pa se, kot je povedal g. Jože Škrjanc, še vedno lahko vrnemo. Tudi profesionalno.

Ob tej priložnosti bi se dijaki, ki smo imeli čast obiskati RTV Slovenija, iskreno zahvalili profesorici Justini Gračner Botonjić, ki je celostno poskrbela za organizacijo obiska, profesorju Davorinu Babiču, ki nas je vseskozi prijazno spremljal, g. Jožetu Šrjancu, ki nam je dobrodušno odprl RTV-vrata, in nenazadnje gospe Ani Šterbenc za podporo.

Rok Učakar Grašič

Fotografija: Tadej Krašovec

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost