Se kdaj vprašate, kako so uspešneži prišli do stola v katerem sedaj sedijo? Res je, da so nekateri med njimi to preprosto imeli v družini, je pa še veliko takih, ki so se sami gnali in se še ženejo do uspehov. V ponedeljek nam je na šoli povedal svojo zgodbo podjetnik Žan Bagarić.

V učilnico polno dijakov 4. letnikov je v ponedeljek 28. 9. 2015 vstopil uspešen podjetnik Žan Bagarić. Ko si ga od daleč pogledal bi si mislil, da je zgolj eden od ostalih navadnih ljudi, lahko bi se celo reklo da zgleda kot študent. No, nekaj minut kasneje ob pripovedovanju njegove življenjske zgodbe, smo izvedeli, da le ni tako navaden, kot se je zdel. Svojo kariero je začel graditi že zelo zgodaj in sicer z delo preko študentskega servisa pri portalu najdi.si . Ko je končal srednjo šolo je tam dobil tudi redno zaposlitev, saj so bili z njim zelo zadovoljni. Tako se je tam nadgrajeval in dobival vse višji položaj a prišel je do točke, kjer ni mogel več iti višje, zato se je odločil za spremembo. S pridobljenim znanjem in mnogimi izkušnjami v spletnem marketingu oziroma trženju, je dobil službo pri portalu 24ur. Ker še vedno ni bil zadovoljen, se je odločil poskusiti svojo srečo še drugje, namreč pridružil se je še dvema prijateljema v skupnem podjetju, kjer so se prav tako ukvarjali s spletnim oglaševanjem. Ko je podjetje bilo v največji rasti, ga je Žan zapustil in začel samostojno kariero s svojim podjetjem Bsmart. Začel je sam, vendar je tako hitro rastel, da je potreboval kmalu pomoč in sedaj dnevno pridobijo več kot 1000 povpraševanj, zanimiv pa je tudi podatek, da oglašujejo v več kot 85 državah in na 5 kontinentih.

Žan pravi, da je njegov cilj podjetje še bolj razširiti po Evropi in ostalem svetu, načrtuje pa tudi že zgodnjo upokojitev, saj bi se rad čez 2 leti upokojil. Najverjetneje se sprašujete koliko ima ta podjetnik let … 26 jih ima, da pri teh letih je možno biti tako uspešen, če si to želiš in trdo delaš na tem.

Iz njegove zgodbe lahko sklepamo to, da če imamo neko željo, cilje in voljo, lahko iz sebe marsikaj naredimo a ob tem se moramo zavedati tudi tega, da je za kaj takega potrebno ogromno dela, ki šteje nekaj ur več od povprečnih 8 ur dela na dan. Za na konec naj še kot zanimivost izdam to, da je eden izmed naših dijakov lani pri temu podjetniku opravljal praktično usposabljanje in je Žana tako navdušil, da mu je ponudil nadaljnje delo ter zagotovljeno zaposlitev po končani srednji šoli. Kdo ve, mogoče se pa čez nekaj let iz tega našega dijaka razvije en tako uspešen podjetnik kot je Žan Bagarić.

Damira Omerčević

Fotografija: Miha Golob

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost