Obisk zaključnega dogodka projekta Človek ne jezi se – združi se

Dijaki 2. D oddelka so se v torek, 3. oktobra 2017, v dvorani upravne stavbe Slovenski etnografski muzej (SEM) v Ljubljani udeležili zaključnega dogodka projekta Človek, ne jezi se – združi se!, ki ga je izvajala Zveza prijateljev Mladine ob sofinanciranju Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

Obiskovalce sta nagovorila generalna sekretarka ZPMS, Breda Krašna in sekretar Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje, Matjaž Kek. Slavnostni govornik, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je poudaril spoznanje, kako ambiciozno, solidarno in strpno generacijo otrok imamo. Slavnostni nagovor je sklenil z željo, da poiščemo tisto, kar nam je skupno in kar nas povezuje, saj je tega mnogo več kot tistega, kar nas razdvaja.

Poleg tega, je bil na dogodku predstavljen koledar za leto 2018, ki lahko služi kot didaktični pripomoček za informiranje otrok in mladih o drugih kulturah ter spodbujanje strpnosti, recitacije pesmi v tujih jezikih otrok iz OŠ Martina Krpana in sproščeno spoznavanje in igranje iger.

Dijaki SMGŠ bodo v sodelovanju z ZPMS zmontirali in objavili video prispevek z dogodka.

Fotografija: Leo Mikuš in Miha Golob