Nekega prelepega večera je osem dijakov in štirje učitelji prejelo prav posebna pisma. V njih je pisalo, da so v okviru projekta Erasmus+ “Together we learn, united we stand” poklicani na Poljsko v Kielce, kjer jih bo v naslednjih sedmih dneh čakalo posebno čarobno doživetje. In res teden prežet s kulturo, športom, hrano in smehom, nova poznanstva, nove izkušnje, … Srečanje, katerega namen je spoznati in sprejeti drugačnost, nam bo za vedno ostalo v spominu. Obiskali smo zgodovinsko zelo bogata mesta in njihove znamenitosti od Kielce, Ujazda, Beltrowa, Varšave in Krakova. Gimnazija v Kielcah nas je gostila, tam smo se spoznali z njihovimi dijaki in zavzeto tekmovali z njimi v lovu na zaklad Harryja Potterja. Zaradi njihove hrane smo se vsi uspešno zredili, za nekaj časa pa imamo zelja na različne načine na našem jedilniku dovolj. Osem dijakov SMGŠ in štiri profesorice smo se dodobra spoznali in naučili, kako nas različnost bogati in kako se lahko zabavamo, če le to želimo.

Naše vtise smo pridno vsak dan zapisali v blogu, ki ga v namen projekta piše slovenska ekipa. Priporočam vam branje in tako izveste, kako smo se imeli.

Gabi Dernulovec

Fotografija: Sara Poropatič

[st_gallery gallery=”3023,3024,3025,3026,3027,3028″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost