Osmi in petnajsti oktober sta bila za dijake 4. B-razreda posebna dneva, saj nam je razredničarka, prof. Mojca Guštin, priskrbela ogled podjetja Tronog. Vanj nas je nadvse prijazno sprejel tehnični direktor Sergej Zlahtic s svojo ekipo.

Sprva so nam povedali, da se podjetje ukvarja z digitalno industrijo, ki se specializira na področju visoko dovršenih 3D-modelov predvsem na področju priprave 3D-podatkov, slikah in realističnih 3D vizualizacijah. Pokazali so nam nekaj svojih najuspešnejših projektov tako na področju avtomobilistične kot tudi tekstilne industrije kjer pripravljajo produktne slike/renderje ter s prikazom produktom pred njihovo končno izdelavo (www.tronog.com).

Vse nas je fasciniralo, kako realistično lahko ustvarimo predmete na računalniku, vendar je za to potrebne veliko vaje in dela. Poleg tega smo se naučili tudi, da izobrazba ni vse, kar šteje; da so pomembne izkušnje in redno osveževanje znanja, pri vsem tem pa ne smemo pozabiti na sproščeno delovno okolje.

Od obiska Tronoga smo vsi ogromno odnesli in, če bi nas povsod čakal tako prijeten sprejem, se česa takega nihče ne bi branil niti v prihodnje.

Iskreno se zahvaljujemo podjetju Tronog, da so nas sprejeli in popeljali v svet 3D vizualizacije.

Patricija Tič

Fotografije: Mojca Guštin, Tronog d.o.o.

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost