Društvo za razvoj filmske kulture je že deveto leto organiziralo mednarodni festival otroškega in mladinskega filma ENIMATION. Posebnost letošnjega festivala so bile projekcije filmov, ki so jih naredili dijaki štirih slovenskih srednjih šol – Srednja medijska in grafična šola Ljubljana, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Srednja šola za oblikovanje Maribor ter Srednja trgovska šola Maribor.

Festival nastaja s ciljem spodbujanja filmske kulture in navduševanja nad filmskim ustvarjanjem predvsem otrok in mladih. Skozi prikazovanje otroških in mladinskih filmskih del iz celega sveta, želi festival omogočiti vpogled v njihovo kreativnost, razmišljanje ter njihove pristope.

Festival je potekal od 26. 11. 2019 do 30. 11. 2019 v Maribor na različnih lokacijah. Na srednješolskem program so se predvajali kratki animirani filmi naslednjih dijakov Srednje medijske in grafične šole Ljubljana:

Naslov Avtor Mentor Organizacija Minutaža
Volk in ovca/Wolf-Sheep PerkoTeja Mojca Guštin Srednja medijska in grafična šola Ljubljana 2’05”
Wrestler Anže Orehek, Mitja Petek Mojca Guštin Srednja medijska in grafična šola Ljubljana 1’05”
Pica/Pizza Miha Jan Strehovec, Nejc Maček, Nik Lukežič, Kristina Karnaukhova Mojca Guštin Srednja medijska in grafična šola Ljubljana 3’18”
Barve Kristina Anžič, Mia Longar, Klara Jurjevič Mojca Guštin Srednja medijska in grafična šola Ljubljana 1’26”
Bodeče življenje Anja Paternoster Davorin Babič Srednja medijska in grafična šola Ljubljana 2’55”
H20 Urška Gnidovec Mojca Guštin Srednja medijska in grafična šola Ljubljana 2’08”
Sleeping In

 

Jan Adamič Mojca Guštin Srednja medijska in grafična šola Ljubljana 2’48”

V torek, 26. 11. 2019, smo si skupaj z dijaki ogledali srednješolski program v Vetrinjskem dvoru, ob 17 uri otvoritev razstave optičnih igrač in ob 18 uri otvoritev festivala v Lutkovnem gledališču.

Mojca Guštin

Fotografija: arhiv Enimation

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost