Obisk avtorice Julie Peguet ob slovenskem izidu učbenika Skrivnosti animatorja

 

JulijaPeguet

Julia Peguet Foto: Mojca Guštin

Ob slovenskem izidu učbenika Skrivnosti animatorja nas je obiskala avtorica Julia Peguet.

V njem razkriva, da moramo poznati samo skrivnosti animatorja in že lahko oživimo oz. »animiramo« vse, kar nam dovoljuje domišljija.

Slovenski prevod francoskega učbenika Secrets d’animateur nam razkriva veliko skrivnosti  neutrudne animatorke Julie Peguet, ki je več let zbirala gradivo, da bi v svoji knjigi čim bolj nazorno približala osnovna načela animacije, proces animiranja in poti od mladega animatorja do profesionalnega.

Animator pri svojem delu združuje tako umetnost kot tudi visoko tehnologijo in se tako zagotovo uvršča med t. i. poklice prihodnosti. Animacija ima namreč čisto posebno moč: poleg tega, da oživi neživo, učiteljem pomaga pripraviti bolj nazorno razlago pri pouku, podjetnikom prepričati poslovne partnerje, znanstvenikom prikazati zapletene procese, lahko nas zabava, pripoveduje zgodbe ali pa – čisto posebno – v zaporedje sličic ujame tudi najbolj subtilna občutja.

Učbenik Skrivnosti animatorja je nastal v sodelovanju s priznanimi slovenskimi in tujimi animatorji, učitelji ter strokovnjaki s področja animacije. Namenjen je programu medijski tehnik za modula medijsko oblikovanje in animacija v ravnini in prostoru ter vsem, ki želijo iti po poti od animatorja do profesionalca na področju animacije.

 

skrivnostiAnimatorja

Skrivnosti Animatorja

 

mag. Mojca Guštin, recenzentka učbenika Skrivnosti animatorja

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost