V četrtek, 13. 4. 2017, smo se člani dramskega krožka odpravili v Mestno gledališče ljubljansko, kjer smo si ogledali komedijo oziroma muzikal Trač ali Mnogo hrupa za nič. Z nami sta šli tudi profesorici Barbara Iskra Šarec, mentorica dramskega krožka, in Urška Hrovat, mentorica likovnega krožka. Predstava je bila zanimiva, naši občutki res pozitivni, do solz smo se nasmejali in v poznih večernih urah odšli z nasmehom na obrazu iz MGL-ja.

Predstava govori o tem, kako ima nek prebivalec Tračistana dve hčeri, ki ju ne more poročiti, nato pa pridejo iz vojne letalci in zgodba se zaplete. Končno sledita dve poroki; obe hčerki se namreč poročita vsaka s svojim letalcem. V glavnih vlogah igrajo Tanja Ribič, Gregor Čušin, Iva Krajnc Bagola, Tina Potočnik Vrhovnik, Mojca Funkl, Filip Samobor in Uroš Smolej. Številne od teh igralcev lahko spremljamo tudi v slovenskih družinskih serijah na televiziji.

Ob tej priložnosti bi se posebej zahvalili ravnateljici šole, gospe Ani Šterbenc, ki nam je omogočila ogled predstave, profesorici Barbari Iskri Šarec za ves trud, ki ga je vložila v nas, ter profesorici Urški Hrovat, ki je poskrbela za sceno naših predstav.

Polona Grilc in Eleja Kralj

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost