V torek, 17. 10. 2017,  smo se zgodaj zjutraj na pot v Linz odpravile učenke pod vodstvom profesoric Urške Hrovat in Mojce Guštin. Po prevoženih 442 km smo prispele do Ars Electonica. Stavba je že na zunaj zanimiva s svojo moderno arhitekturo. Tu se je naša pustolovščina začela. Ogledale smo si različne predstavitve, ki so pripomogle in bodo k velikemu napredku naše tehnologije. Za piko na i smo si ogledale še Deep Space 8K. Če bi kdo posnel naše obraze, ko smo stopile skozi vrata, bi videl naše neizmerno navdušenje in veselje. Seveda bi potrebovale za ogled tako zanimive stavbe s kar sedmimi nadstropji veliko več časa.

Potem smo odšle do Fakultete za glasbo in moderne plese, kjer smo imele tudi kosilo. Pot smo nadaljevale čez Donavo v stari del Linza. Tam smo si ogledale trg, znamenitosti mesta, katedralo Brezmadežne Marije v gotskem slogu, ki je delo Vincenza Statza. Za konec naše dogodivščine smo se odpravile še do opere Landestheater Linz. Prijazni slovenski vodič nam je opero razkazal od vhodnih vrat pa prav do odra, zaodrja, šivalnic, kostumov, delavnic in vsega ostalega. Pot smo vesele, utrujene, ampak še vedno prehitro zaključile ob desetih zvečer, ko smo prispele v Ljubljano.

Napisala: Tinkara Žgajnar

Fotografije : Viliana R. Vaklinova, Sara Poropatič

[st_gallery gallery=”4227,4228,4229,4223,4224,4225,4226,4230″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost