Na najbolj norčav in duhovit dan, 1. aprila zvečer, smo se dijaki Srednje medijske in grafične šole Ljubljana čisto zares skupaj z vedno nasmejano profesorico, gospo Uršo Hrovat, odpravili v Cankarjev dom. Šli smo si ogledat zelo zahtevno, tako za izvedbo kot tudi za razumevanje, dramo z naslovom Rose Bernd. A, pozor! Vse to je več kot zasluženo – vstopnice za ogled predstave smo dobili zato, ker je bila naša šola zelo uspešna v projektu Transgeneracija, v katerem so naši dijaki sodelovali z raznovrstnimi likovnimi deli. In kdor se trudi, mislim, da je prav, da je tudi nagrajen. Dijaki smo bili z nagrado več kot zadovoljni. Cankarjev dom smo, navkljub žalostni zgodbi, zapustili s širokim nasmehom.

Drama je govorila o dekletu, ki se je zapletlo v več nadležnih situacij z moškimi. Tako je bila zaročena z enim, noseča z drugim in v sodnem postopku s tretjim, ki jo je bojda posilil. Zgodba se konča kar najbolj tragično – Rose ubije svojega novorojenčka. V glavnih vlogah sta igrali Liza Marija Grašič in Pia Zemljič.

Rok Grašič

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost