Pri pouku poslovnega sporazumevanja smo se pred obiskom kariernega sejma dotaknili značilnosti dobrega podjetnika. Po skupinah smo raziskovali podjetniška znanja, socialne veščine in osebnostne dimenzije podjetnika. Zanimalo nas je, na kakšne načine se lahko sprostimo in ugotovili, da nimamo na izbiro le športnih dejavnosti, ampak tudi svet meditacije, branja, glasbe, filmov … Presenetilo nas je, da s pravilno prehrano spodbujamo kvaliteto življenja in iščemo smisel bivanja.

Ko imamo prazno glavo, je čas, da vstopijo nove ideje. Prva skupina se je ukvarjala s podjetniškimi znanji in nam predstavila, kako poiščemo dobro idejo, raziskujemo trg, definiramo produkt, pripravimo akcijski plan in poslovni kanvas. Socialne spretnosti obsegajo vedenje, ki ga mora obvladati posameznik, da se lahko učinkovito in konstruktivno vključi v socialno okolje. Dobro je, da si pridobimo spretnosti poslušanja, delovanja v timu, iskanja znanja in informacij … Z najrazličnejšimi programi se lahko danes naučimo tudi predstavitvenih veščin, kompetence povezovanja. Sicer smo veliko informacij že vedeli, a smo jih res ogromno izvedeli na novo. Najbolj nas je pritegnila tretja skupina, ki je govorila o osebnostnih dimenzijah. Zavedli smo se, da duševni procesi pri posamezniku ne potekajo ločeno in vsak zase, temveč so povezani v njegov celotni ustroj telesnega in duševnega dogajanja. Lahko si jo predstavljamo kot kompleksen pojav v prostoru treh razsežnosti: telesne, socialne in duhovne. Teme identifikacije in razvoj interesov, graditev pozitivne samopodobe in samozaupanja, samorefleksija, odnos do napak in učenje iz neuspehov. Ostale skupine so raziskovale glasbo, film, šport in prehrano. Zadnja skupina je vse delo povezala v predstavitev, oblikovala vabilo in spisala članek.

Luka, Ana, Tjaša, Lea

Fotografija: Matej Sitar

[st_gallery gallery=”2350,2351,2352″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”] 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost