V četrtek, 19. 12. 2019, smo člani dramskega krožka SMGŠ, ki deluje pod mentorstvom profesorice Barbare Iskra Šarec, ob prihodu Dedka Mraza priredili predstavo z naslovom Muca Copatarica.

Z vajami smo začeli v oktobru, in sicer smo vadili trikrat na teden, ob ponedeljkih, sredah in četrtkih. Žal nam niti enkrat ni uspelo, da bi bili na vaji prisotni vsi igralci. Profesorica se je velikokrat jezila na nas, da smo zelo neodgovorni, pa še čisto prav je imela.
Na dan predstave je bila pri nekaterih igralcih prisotna kar velika trema, a na koncu se je vse dobro izšlo. Med vajami in samo predstavo smo se zabavali, zato komaj čakamo na ponovitev, ki bo v novem letu, in sicer 12. 2. 2020 v Knjižnici Domžale.

V igranju smo se preizkusili: Tyana Rendič kot Muca Copatarica, Tarej Šelj Ogrinec kot Pripovedovalec, Živa Mihalič kot Janezek, Špela Berčon kot Špelca, Rene Borštnar kot Tine, Manca Sirk kot Tonka, Daša Pavlović kot Bobek, Eleja Kralj kot Janezkova, Špelčina in Bobkova mama, Patricija Tič kot Tinetova mama in Klara Zebec kot Tonkina mama. Tiana Đorđić je bila šepetalka, Tadej Krašovec tonski mojster in Nejc Šabec lučkar. Za čudovito sceno so poskrbeli člani likovnega krožka pod mentorstvom profesorice Urške Hrovat.

Predstavi je sledil obisk Dedka Mraza, ki so ga obiskovalci, torej otroci zaposlenih na SMGŠ, najbolj vneto čakali. Ta dobri mož je vsakega otroka tudi obdaril in darilo so bili seveda copati.

Daša Pavlović in Manca Sirk

Fotografija: Jure Jurčić in Žiga Koprivnikar

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost