V soboto dne 29. 9. smo se Mepijevi navdušenci odpravili na pustolovsko odpravo. Ta odprava je bila za nas odločilna in zadnja za zaključek bronaste stopnje.

Namesto, da bi odšli na športni dan, tako kot vsi ostali naši sosošolci smo se odpravili z vlakom v Črnomelj.

Vsi lačni zadnje odprave, smo se bujno pognali na pot. Imeli smo se super, časovno pa smo bili še hitrejši, kot je bil načrtovan naš predviden čas odprave. Čeprav smo se dvakrat izgubili, smo na koncu vedno prišli na pravo pot in na mesto kontrolne točke. Na koncu dneva smo prispeli do izvira Krupe -to je naravna znamenitost, ki jo mora obiskati prav vsak! Sledilo je postavljanje šotorov in kuhanje večerje. Noč je bila hladna, saj smo ob 5. uri zjutraj namerili 3°C. Naslednji dan je bil naš cilj Metlika. Hodili smo ob reki Lahinji, po gozdu, po kolovoznih poteh mimo polj z bučami velikankami. Na cilj smo prispeli vsi srečni in polni novih spoznanj. Končno smo spustili težke nahrbtnike z ramen in se oddahnili.

Uspelo nam je in mislim, da smo vsi ponosni sami nase, da smo premagali sami sebe in svoje sposobnosti. Res enkratna priložnost! Upamo, da se v Belo krajino še vrnemo in spominjamo preživetih pustolovskih odprav.

Polona Grilc

[st_gallery gallery=”5260,5261,5262,5263,5264,5265″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost