Petega maja smo se z dijaki prvih in drugih letnikov odpravili na ekskurzijo v Benetke. V zgodnjih jutranjih urah smo se dobili na parkirišču parka Tivoli v Ljubljani in se odpravili na pot. Med vožnjo z avtobusom smo spoznali našega vodiča, ki nam je povedal veliko zanimivih reči o Italiji in Benetkah samih. Okoli devete ure smo končali naše potovanje z avtobusom in se »preselili« na ladjico. Vožnja je bila zelo prijetna in tudi vreme je bilo na naši strani – ves dan je sijalo sonce. Po prihodu v Benetke nam je vodič predstavil znamenitosti Benetk in nas popeljal do trga svetega Marka, nato pa še po ozkih ulicah med prelepimi hišami do znamenite tržnice ob mostu Rialto. Tam smo dijaki dobili okoli dve uri prostega časa, da smo lahko Benetke raziskovali malo po svoje. Malo po drugi uri smo znova sedli na ladjico in se odpeljali do otoka Murano, kjer smo si ogledali pihanje stekla. Gospod, ki je pihal steklo, nam je pokazal, kako se izdeluje steklene vaze, pa tudi stekleno figurico v obliki laboda. Na naslednjem otoku smo imeli prosto pot in smo si ga ogledali sami. Barvite hiše, cvetoče rože in svež morski zrak so nas očarali. Pred odhodom iz otoka smo naredili še skupno sliko, nato pa smo se odpravili domov. Vožnja domov je bila vesela, poslušali smo glasbo in na ves glas peli. V Ljubljano smo utrujeni, a veseli prispeli okrog desetih zvečer.

Urška Lupša

Fotografija: Žan Zupančič

[st_gallery gallery=”3698,3699,3700,3701,3702,3703,3704,3705,3706,3707,3708,3709,3710,3711,3712,3713″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost