V prispevku vam predstavljam Lucignana Graala, ki je z odliko nastopil in zastopal našo šolo na srednješolskem državnem prvenstvu v Shotokan karateju.

Graal trenira karate že vrsto let in poleg udeleževanja na domačih in mednarodnih tekmah se trenutno zavzeto pripravlja na polaganje izpita za rjavi pas. Za tiste, ki so malo manj domači v tem športu, naj povem, da je naslednja stopnja že črn pas, ki simbolično predstavlja mojstrstvo v karateju.

Na tekmovanju, ki se je odvijalo v Osnovni šoli Trzin, je osvojil 1. mesto v borbah (kumite) v kategoriji: mladinci (1999-1996), -65 kg, vijolični, rjavi in črni pasovi in pa 3. mesto v katah mladinci (1999-1996). Naslednji vikend se je z reprezentanco udeležil mednarodne tekme v Romuniji, kjer je osvojil 2. mesto v borbah in 2. mesto v katah.

Poleg vsakodnevnega treninga Graal tudi vestno opravlja vse dolžnosti v šoli, saj, kot sam pravi, si mora dober športnik organizirati in uskladiti treninge s šolo in deluje v skladu s staro filozofijo, da greš medaljo na tekmovanje samo vzet, osvajaš pa jo na treningu. V nadaljevanju njegove športne poti, mu želimo še veliko uspeha.

Edo Vrenčur

[st_gallery gallery=”1834,1833″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”] 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost