Leonardo da Vinci

2006/2007
Leonardo

Leonardo da Vinci IVT Mobility 2006/2007
Multimedijska orodja za izdelavo celostne grafične podobe

V novembru 2006 so Štirje dijaki zaključnega letnika v programu medijski tehnik, Jure SkubicRok PregeljAljaž Osrajnik in Uroš Šiljeg, v organizaciji partnerskega šolskega centra Salpaus Koulutuskeskus preživeli 3 tedna na praktičnem delu v podjetjih v Lahtiju na Finskem. Pri svojem delu so izdelovali reklamno turistično brošuro za finsko agencijo in spletno stran za domače letališče.

2006/2007
Leonardo

Leonardo da Vinci VETPRO Mobility 2006/2007
Različni pristopi do praktičnega znanja

V okviru programa Leonardo da Vinci (VETPRO) mobilnost strokovnajakov na področju poklicega in tehničnega izobraževanja v srednjih šolah sta Miran Joger in Florjan Pezdevšek bili na enotedenskem obisku v srednješolskem centru Berufliches Schulzentrum Alois Senefelder v Muenchnu v Nemčiji. Med obiskom sta se udeležila pouka strokovnih predmetov, strokovnih delavnic, sestankov kolegijev učiteljev in proslave ob obletnici šole.

2007/2008
Leonardo

Leonardo da Vinci IVT Mobility 2007/2008
Skrivnosti digitalnega videa

V okviru programa Leonardo da Vinci mobilnost dijakov v srednjem poklicnem izobraževanju smo 31. Decembra 2008 zaključili 18 mesecov trajajoči projekt »Skrivnosti digitalnega videa«. V projektu je sodelovalo osem (8) dijakov zaključnih letnikov, ki so s pomočjo sredstev evropske komisije imeli možnost, da preživijo tri tedne na praktičnem izobraževanju pri partnerskih šolah v Tamperah in Jyvaskyli na Finskem. Udeleženi dijaki: Katarina VeselIrena MulecDejan NemecKarmen MarjanovićLuka HančičJaka Dovjak (november 2007/) ter Veronika Lenarčič in Andreja Slabe (oktober 2008) so se na tritedenskem bivanju v srednješolskih centrih pod mentorstvom finskih profesorjev seznanili z načinom dela in poklicnim okoljem v tujini, poglobili svoje znanje angleškega jezika in pridobili neprecenljive in nepozabne strokovne izkušnje na svoje strokovnem področju. Kot končni izdelek so pripravili in predstavili svoje DVD-je z filmi in materiali, ki so nastali pri projektu.

2008/2009
Leonardo

Leonardo da Vinci IVT Mobility 2008_2009
Multimedijske zadeve

V januarju 2009 je tudi v okviru programa Leonardo da Vinci izveden projekt »Multimedijske zadeve« (Multimedia Matters). Štirje dijaki 3. letnika iz programa Medijski tehnik: Gaja KoresKatja JemecBoštjan Cerar in Miha Dolenc so preživeli tri tedne v Tamperah v šolskem cetru »Tampereen ammatiopisto« in se praktično izobraževali v video produkciji pod vodstvom mentorja Juhe Pahonena ter se udeležili spremljevalnih dejavnosti na šoli. Dijaki so imeli tudi možnost obiska kulturnih ustanov na Finskem in so se seznanili za načinom življena v tujem okolju ter poglobili svoje strokovne kompetence in znanje tujega jezika.

Svoje bivanje so predtavili na blogu mednarodnih projektov www.oniinmi.blogspot.com tako, da smo vsi imeli možnost spremljati in komentirati njihove dnevne obveznosti in dogodivščine med bivanjem na finskem. Delo na projektu je predstavljeno v spominski knjigi naše šole in v strokovni reviji »Grafičar«

Projekt je leta 2010 bil nominiran za nagrado Nacionalne Agencije »Jabolka kakovosti« in je osvojil drugo mesto med najboljšimi projekti mobilnosti dijakov v programu Leonardo da Vinci v Sloveniji.

2009/2010
Leonardo

Leonardo da Vinci Mobility (IVT) 2009 / 2010
Skrivnosti namiznega založništva

V okviru programa Leonardo da Vinci (IVT) mobilnost dijakov v srednjem poklicnem izobraževanju smo 31. maja 2010 zaključili enoletni projekt »Skrivnosti namiznega založništva«. V projektu so sodelovali štirje dijaki tretjih letnikov, ki so s pomočjo sredstev evropske komisije imeli možnost, da preživijo tri tedne na praktičnem izobraževanju pri partnerski šoli v Tamperah na Finskem. Udeleženi dijaki: Brina CelijaAndreja PeljhanKristina Keber in Samo Strehar so se na tritedenskem bivanju v srednješolskem centru Tampereen ammatiopisto (Tampere College) pod mentorstvom finskih profesorjev seznanili z načinom dela in poklicnim okoljem v tujini, poglobili svoje znanje angleškega jezika in pridobili neprecenljive in nepozabne strokovne izkušnje na svoje strokovnem področju. Kot končni izdelek so pripravili in predstavili svoje DVD-je z filmi in materiali, ki so nastali pri projektu.

Svoje bivanje so predstavili na blogu mednarodnih projektov www.oniinmi.blogspot.com tako, da smo vsi imeli možnost spremljati in komentirati njihove dnevne obveznosti in dogodivščine med bivanjem na finskem. Delo na projektu je predstavljeno v spominski knjigi naše šole.

2009/2010
Leonardo
Leonardo da Vinci Mobility VETPRO 2009/2010
Praktični pristopi k pouku multimedijev
V okviru programa Leonardo da Vinci (VETPRO) mobilnost strokovnajakov na področju poklicega in tehničnega izobraževanja v srednjih šolah smo 31. maja 2010 zaključili enoletni projekt »Praktični pristopi k pouku multimedijev« sofinanciran od strani evropske komisije. Učitelji Andrej ČučekFlorjan PezdevšekMiran Joger, in Martina Koražija so v februarju 2010 bili na enotedenskem obisku na srednji grafični šoli Zespół Szkół Poligraficzno-Księgarskich im. Zenona Klemensiewicza v Krakovu na Poljskem. Učitelji Valerija KranjecAndrej Čuček inFlorjan Pezdevšek so v maju 2010 bili na enotedenskem obisku v srednješolskem centru Berufliches Schulzentrum Alois Senefelder v Muenchnu v Nemčiji, Gorazd KrumpakBoštjan Miha Jambrek in Miha Kolenc so v februarju 2010 obiskali oddelek za multimedije na srednješolskem centru Karlstad – Hammaro gymnasieskola iz Karlstada na Švedskem. Vsi učitelji so aktivno sodelovali pri izvajanju pouka, se seznanili s praktičnimi aspekti poučevanja strokovnih predmetov grafične stroke in multimedijev in obiskali kulturno zgodovinske znamenitosi v kraju bivanja.
2010/2011
Leonardo

Leonardo da Vinci IVT Mobility 2010/2011
Skivnosti multimedijskih tehnologij

Trenutno poteka projekt The Secrets of Multimedia Technologies s partnerskimi šolami iz Švedske in Finske.

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost