V preteklem tednu je na naši šoli zopet potekalo predavanje na temo animacije. Dijaki tretjih letnikov smo skozi dvourno predavanje, za vsak razred posebej, s prve roke izvedeli kako nastane animacija od same ideje pa do izvedbe animiranega filma. Predavala sta svetovno znana strokovnjaka z animacijskega področja: Matija Šturm, izvršni producent Zavoda za film in avdiovizualno produkcijo (ZVVIKS-a), ki za animacijo skrbi vse od organizacije do finančnih načrtov; in Leon Vidmar, animator v vseh pomenih besede: scenarist, scenograf, ustvarjalec lutk, montažer … 

Dijaki smo poleg osnovnih informacij o nastanku animiranega filma izvedeli tudi podrobnosti o nastanku novega animiranega filma Slovo, ki trenutno nastaja, pri projektu pa skupaj sodelujeta oba predavatelja; tako Leon Vidmar kot Matija Šturm. Spoznali smo tudi največji projekt ZVVIKS-a, animirani film Koyaa, ki se je sprva iz televizijske serije spremenil v dva dela lutkovna animirana filma, sedaj pa obeta še šest nadaljevanj.

Predavanje je bilo zelo zanimivo, predvsem poučno, kar potrjujeta tako predavatelja kot tudi dijaki.

S šolsko novinarsko ekipo smo se udeležili enega od predavanj ter vtise strnili v kratek video prispevek. Prijeten ogled Vam želimo.

Dolores Kirhmajer

[st_video video=”https://youtu.be/faJSZY6NszE” ratio=”16:9″ width=”” height=””]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost