V petek, 24. 11. 2017, smo se učenci prvih letnikov SMGŠ udeležili knjižnega sejma v Cankarjevem domu. Različne založbe smo spraševali o približnem številu izdanih knjig oz. naslovov in pa o izdanih elektronskih knjigah v zadnjem letu. Izvedeli smo, da založbe ne objavljajo prav veliko elektronskih knjig in da so izdale zelo različno število knjig. Na primer založba Modrijan je začela z izdajo elektronskih učbenikov in delovnih zvezkov, čeprav imajo za zdaj izdano verzijo le za osnovne šole. Upajo pa, da bodo z naslednjim šolskim letom začeli še z verzijo za srednje šole. Po drugi strani pa v založbi Felix še niso izdali knjige v elektronski obliki, a vseeno izdajo na leto zelo veliko knjig. Zašli smo tudi na stojnico založbe DZS, kjer so nam pojasnili, da sicer imajo spletne portale, od elektronskih knjig pa imajo le slovarje. Na koncu smo povprašale še v založbah Mohorjeva Celovec ter Družina. V založbi Družina so nam povedali, da imajo elektronske knjige in da jih je mogoče naložiti iz »apple store«. Letos so izdali okoli 100 knjig. Pri Mohorjevi Celovec pa smo izvedeli, da izdajajo knjige v dveh jezikih: slovenščini in nemščini.
Menimo, da je bilo na sejmu kar zabavno tudi zato, ker so bili predstavniki založb zelo prijazni in so si vzeli čas za nas in naša vprašanja.

Besedilo: Maša Vončina, 1. e

Fotografija: Miha Golob

[st_gallery gallery=”4421,4420,4419,4417,4423,4418,4422″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost