Štirje dnevi, osem celovečernih filmov in en program kratkih. To je kratek povzetek letošnjega festivala Kinotrip, ki se odvija v ljubljanskem Kinodvoru med 28. in 31. marcem in prinaša različne filmske žanre in zvrsti. Igrani, dokumentarni, animirani filmi, pa srhljivke, znanstvena fantastika, drame ~ vsi po izboru mladih članov Kinotripovega filmskega kluba.

Na festivalu tako kot lansko leto sodelujejo tudi dijaki Srednje medijske in grafične šole Ljubljana. Luka Hudobivnik in Luka Javornik skrbita za video produkcijo in dnevno pripravljata kratke video utrinke. Dijakinja Diana Antončič na festivalu lovi nepozabne trenutke v fotografski objektiv, Vanda Stubelj pa v času festivala opravlja praktično usposabljanje v Kinodvoru. Dijake na festivalu spremljata in pri delu usmerjata mentorja Justina Gračner Botonjić in Miha Golob. Poleg njih na festivalu že od lanske jeseni kot del mlade ekipe Kinotripovega filmskega kluba sodeluje dijak Graal Lucignano.

Vsi dijaki lepo vabljeni, da festival obiščete, se udeležite pestrega spremljevalnega programa in pustite, da vas film odpelje.

Miha Golob

Fotografija: Diana Antončič

[st_gallery gallery=”4777,4778,4779,4780,4781,4782,4783,4784,4785,4786″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost