Ekskurzijo smo začeli v Ljubljani pred Srednjo medijsko in grafični šolo Ljubljana. Zbrali smo se deset do šestih in se vkrcali na avtobus ter se odpeljali proti svojemu cilju: Benetkam. Naša turistična vodnica nam je že na avtobusu opisala nekaj splošnih značilnosti Benetk, potem pa nam je podrobneje orisala otoka Burano in Murano ter nato še natančneje same Benetke. Okoli desete ure zjutraj smo prispeli na željeni cilj. Vkrcali smo se na ladjico, ki nas je popeljala na otok Burano.

Otok Burano je znan po barvitih hiškah, zvoniku, ki stoji postrani, in čipkah. Na otoku smo si na hitro ogledali znamenitosti, potem pa smo imeli pol ure časa, da smo sami raziskovali mesto, pojedli zajtrk ali spili kavo in si kupili kakšen spominek.

Pot smo nadaljevali proti otoku Murano, ki je znan po steklu in steklarni, v kateri smo si ogledali postopek izdelave muranskega stekla. »Mojster« nam je prikazal oblikovanje in iz žareče gmote naredil steklenega konjička v manj kot minuti. Na otoku zraven steklarne imajo tudi trgovino, kjer smo si lahko kupili spominke.

Po ogledu otoka Murano smo se vkrcali na ladjico in odpluli proti Benetkam. Ko smo se vsi izkrcali, smo se najprej sprehodili do Mostu vzdihljajev, s katerega so kaznjenci še zadnjič videli sončni zahod, preden so se znašli v ječi. Po ogledu mostu smo se odpravili na Trg svetega Marka, kjer nam je vodnica povedala nekaj o zgodovini bazilike svetega Marka in trga. Po ogledu trga nas je popeljala skozi ulice, po katerih smo prišli do kanala Grande in si ogledali most Rialto. Potem ko smo si ogledali glavne znamenitosti, smo imeli približno tri ure časa za kosilo in ogled Benetk ter nakup spominkov.

Ob šesti uri smo se spet zbrali pri hotelu Gabrielli. Tam smo se vkrcali na ladjico in odpluli proti avtobusu ter se nato varno odpeljali domov v Slovenijo.

Talija Legan Macur

Fotografija: Kristjan Pirc Baloh, Martin Jeraj, Patricija Zupanič

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost