Ekskurzijo smo pričeli v Ljubljani pred Tivolijem. Zbrali smo se petnajst do šestih in se vkrcali na avtobus, ki nas je peljal do Benetk. Naša turistična vodnica nam je že na avtobusu predstavila nekaj značilnosti Italije in Benetk. Po skoraj štiriurni vožnji z avtobusom smo prispeli do kraja, kjer smo se vkrcali na ladjo, ki nas je popeljala do Benetk.

Peljali smo se približno pol ure in prišli do končne destinacije, Benetk. Ko smo se vsi zbrali, smo se  najprej sprehodili do Mostu vzdihljajev, blizu katerega je zapor, v katerem so kaznjenci zadnjič v življenju videli sončne žarke. Nato smo se odpravili na največji trg, imenovan Trg svetega Marka, kjer nam je vodnica povedala nekaj o zgodovini bazilike svetega Marka in trga. Nato smo imeli približno eno uro in pol prosto, da smo si lahko kaj kupili in pojedli. Na koncu smo se zbrali na določenem mestu in se odpravili do naše ladjice, ki nas je popeljala na otok Murano.

Otok je znan po steklu in steklarni, v kateri smo si ogledali proces izdelave muranskega stekla. Pokazali so nam dva postopka oblikovanja stekla, ki sta zelo zahtevna. “Mojster” nam je demonstriral oblikovanje in iz žareče gmote naredil steklenega konjička v manj kot minuti. V steklarni imajo tudi trgovino, v kateri smo si lahko kupili spominke.

Po Muranu pa je sledil Burano, otok, na katerem je vsaka hiša drugačne barve. Znan je tudi po zvoniku, ki je postrani, podobno kot stolp v Pisi. Tam smo si na hitro ogledali znamenitosti, potem pa so nam dali čas za individualni ogled otoka in nakupe.

Po Buranu pa je bil že čas za pot domov. Z ladjico, s katero smo se vozili od otoka do otoka, smo se odpeljali do avtobusa, ki nas je varno odpeljal domov v Slovenijo.

Filip Jereb in Svit Savnik

[st_gallery gallery=”4906,4907,4908,4909,4910,4911,4912,4913,4914,4915,4916″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost