Ekskurzija v Benetke

ekskurzija-benetke

Ekskurzija dijakov 2. letnikov v Benetke

V petek, 21. aprila 2023, smo se dijaki drugih letnikov odpravili na izlet v Benetke.

Pred šolo smo se dobili že ob petih zjutraj in se nato odpeljali proti Benetkam. Na poti smo imeli dva postanka, da smo si lahko privoščili jutranjo kavo in kaj za pod zob. Okoli desetih smo se v Italiji vkrcali na ladjico in se z njo popeljali do prečudovitega otoka Burano, ki je odet v pisane barve. Sprehodili smo se po glavnem trgu, polnem majhnih trgovinic, kjer smo si lahko kupili izdelke iz tradicionalne buranske čipke.

Naša naslednja postaja je bil otok Murano. V steklarni smo imeli kratko predstavitev izdelave steklenih figuric, potem pa nam je mojster pokazal, kako v nekaj minutah narediti konja iz muranskega stekla. Ogledali smo si tudi njihovo trgovinico in si kupili spominke.

Nato smo odpluli v Benetke, kjer smo si najprej ogledali Trg svetega Marka. Vodička nam je povedala veliko o zgodovini Benetk in nas popeljala mimo pomembnejših stavb: Bazilike svetega Marka, Doževe palače in zvonika svetega Marka. Sprehajali smo se po ozkih ulicah, polnih ljudi ter različnih trgovinic in restavracij. Potem smo imeli še uro in pol prostega časa, da sami raziščemo okolico. Po razburljivem dnevu, ki ga je popestrilo prečudovito sončno vreme, smo se navdušeni in utrujeni odpravili proti Sloveniji.

Skip to content